Милиони индийци гласуваха на предпоследния тур на национални избори. Хиляди хора се наредиха

...
Милиони индийци гласуваха на предпоследния тур на национални избори. Хиляди хора се наредиха
Коментари Харесай

Горещо време беляза петата фаза на парламентарните избори в Индия

Милиони индийци гласуваха на предпоследния тур на национални избори. Хиляди хора се подредиха пред изборните секции преди откриването на изборния ден в 7 ч. сутринта локално време, с цел да избегнат горещото време по-късно денем. Температурата в индийската столица се повиши до 43 градуса по Целзий в следобедните часове. Избирателните органи обявиха, че подхващат ограничения за обезпечаване на комфорта на гласоподавателите, като да вземем за пример слагане на вентилатори и палатки и обезпечаване на питейна вода. След края този етап от вота близо 89% от местата в парламента ще бъдат запълнени. Последната фаза ще е на 1 юни, като резултатите ще бъдат оповестени 3 дни по-късно.

 
По пътя се изпотих много, само че би трябвало да упражня правото си на глас. Ако не изберем добър водач, тогава същите проблеми ще продължат. Моето право е да гласоподавам за страната си, да избера добър водач, който да получи опция да работи за нас.
Прадип Кумар, водач на електронна триколка

Тези избори се считат за едни от най-значимите в историята на Индия и ще слагат на тестване властта на премиера Нарендра Моди. Ако Моди завоюва, той ще бъде едвам вторият индийски водач, който резервира властта за трети мандат, след Джавахарлал Неру, първия министър-председател на страната. По-слабата от предстоящото изборна интензивност в предходните пет кръга на гласуването наподобява е оставила и двете страни да гадаят за изхода от изборите. Близо 970 млн. гласоподаватели - над 10 % от международното население - имат право да изберат 543 членове на долната камара на Народното събрание за период от пет години. Според властите досега изборната интензивност е близо 65,9 %.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР